ГоловнаПолітика

Туск погодився з необхідністю продовжити санкції проти РФ

Порошенко провів зустріч із головою Євроради

Туск погодився з необхідністю продовжити санкції проти РФ
Петр Порошенко и Дональд Туск
Фото: president.gov.ua

Під час кліматичного саміту ООН у Парижі Президент Петро Порошенко провів зустріч із головою Європейської Ради Дональдом Туском.

Про це повідомляє офіційний сайт Президента.

Порошенко докладно проінформував Туска про розвиток ситуації на Донбасі і наголосив, що Росія і підтримувані нею бойовики продовжують ігнорувати Мінські домовленості. Сторони погодилися, що санкції слід продовжити до повного виконання Росією її зобов'язань за Мінськими домовленостями.

"Усі країни Євросоюзу високо цінують свою єдність у справі агресії проти України", - зазначив Туск.

Співрозмовники також обговорили розвиток ситуації в Сирії і погодилися з тим, що участь Росії "більше створює проблеми, ніж допомагає їх вирішувати".

Порошенко зазначив, що, незважаючи на ситуацію на фронті, Україна ні на крок не зупиняється на шляху реформ і демонструє реальний прогрес. Він також запросив Туска відвідати Україну в зручний для нього час.

Кліматичний саміт ООН проходить із 30 листопада по 11 грудня в Парижі. У ньому беруть участь голови близько 150 держав і урядів, які планують укласти нову угоду про боротьбу зі зміною клімату. Напередодні в Парижі затримали 300 екоактивістів, які протестують проти проведення міжнародної конференції.

Нагадаємо, під час зустрічі на полях саміту "Великої двадцятки", який пройшов у турецькій Антальї 15-16 листопада, західні лідери домовилися продовжити санкції проти Росії на півроку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram