ГоловнаЕкономікаДержава

Будівельний реєстр ДАБІ виклали у відкритому доступі

Якість даних перевершила найгірші очікування.

Будівельний реєстр ДАБІ виклали у відкритому доступі
Фото: Макс Требухов

На порталі відкритих даних data.gov.ua виклали для вільного доступу будівельні реєстри Держархбудінспекції за 2013-2019 роки.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Відкрили 2013-2019 роки у форматі csv. 31 поле, серед них дані про замовника, проєктувальника і підрядника з кодами ЄДРПОУ, про авторський і технічний нагляд, характеристики забудови і клас наслідків, а також дані про адресу, кадастровий номер і багато іншого. Все це дозволить забезпечити повну прозорість процесу будівництва та публічний антикорупційний контроль", - написав Федоров у фейсбуці.

Він зазначив, що якість даних реєстру виявилася далекою від ідеальної.

"Я дуже багато чув легенд про цей реєстр, але, повірте, те, що ми побачили, працюючи над відкриттям даних, перевершило всі найгірші плітки. Поганий стан даних, очевидні сліди багаторазового переписування даних, приховування даних... І все це супроводжувалося дуже цікавими коментарями відразу в реєстрі", - написав міністр.

Приклад реєстру з коментарями
Фото: facebook.com/fedorov1991
Приклад реєстру з коментарями

За його словами, запуск електронного кабінету забудовника, відкриття "страшного" будівельного реєстру - кроки для ліквідації корупції в ДАБІ.

Нагадаємо, у вересні рішенням Кабміну з посади голови ДАБІ було звільнено Сергія Кузьміна, а також його першого заступника Валерія Філончука. Обов'язки голови відомства з жовтня виконує Олександр Строкач.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram