ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін зустрінеться з тютюновими компаніями через загрозу закриття фабрик

"Думаю, цього тижня ми знайдемо правильний вихід з цієї ситуації".

Кабмін зустрінеться з тютюновими компаніями через загрозу закриття фабрик
Фото: bat.ua

Кабінет Міністрів цього тижня планує організувати зустріч з тютюновими компаніями в зв'язку з погрозами закрити фабрики.

Про це сказав прем'єр-міністр Олексій Гончарук на брифінгу в понеділок за підсумками засідання уряду, що відбулося напередодні.

"Тютюнові компанії - одні з найбільших платників податків в Україні. Тому ми, звичайно, уважно стежимо за тим, що відбувається там. Цього тижня ми плануємо провести з ними зустріч, щоб пояснити позицію уряду та знайти спільну мову", - сказав прем'єр-міністр.

Він додав, що Кабінет Міністрів не планує ставати на бік лобістів окремих інтересів і виступає за те, щоб "бізнесу працювалося комфортно".

"Правка, яка стала підставою для виникнення такого занепокоєння у тютюнових компаній, була подана не урядом, а народним депутатом [Олександром Дубінським]. Думаю, цього тижня ми знайдемо правильний вихід з цієї ситуації, щоб, з одного боку, все було коректно, а з іншого - щоб ми вирішили проблему, яка так турбує бізнес", - сказав Гончарук.

Нагадаємо, British American Tobacco 11 жовтня 2019 року зупинила виробництво на заводі "В.А.Т.-Прилуки" в Чернігівській області.

Причиною зупинки виробництва є прийнятий Верховною Радою 4 жовтня законопроєкт №1049 з нормою про державне регулювання торгової націнки на їхні товари. Перед другим читанням у ньому з'явилася поправка нардепа від "Слуги народу" Олександра Дубінського, згідно з якою компанії-виробники повинні продавати сигарети оптовим компаніям за ціною, що не перевищує 80% від максимальної роздрібної ціни.

Закон ще не підписано.

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов вважає, що тютюнові компанії, які працюють в Україні, шантажують уряд закриттям бізнесу з метою поліпшення умов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram