ГоловнаЕкономікаДержава

Електронні РРО будуть безкоштовними, - глава податкової Сергій Верланов

З 1 січня ДПС готова надати програму в тестовому режимі для всіх підприємців.

Електронні РРО будуть безкоштовними, - глава податкової Сергій Верланов
Сергей Верланов

Електронні реєстратори розрахункових операцій будуть безкоштовними, тому українським підприємцям не доведеться витрачати додаткові кошти на касові апарати.

Про це заявив голова Державної податкової служби Сергій Верланов в програмі «Свобода слова Савіка Шустера».
«Відповідно до закону електронні РРО, які будуть в смартфоні або планшеті, будуть безкоштовними. Держава в особі контролюючого органу Державної податкової служби вже розробила безкоштовну програму, якою зможуть безкоштовно користуватися всі», - заявив Верланов.

Він підкреслив, що з 1 січня 2020 ДПС готова надати це рішення в тестовому режимі для всіх підприємців.

«Програма у нас вже є, ми її доопрацюємо, приведемо у відповідність з новим законом, і всі зможуть цим скористатися, і це буде безкоштовно», - зазначив керівник ДПС.

Також у своєму виступі Сергій Верланов зазначив, що 35% української економіки не платить податків до державного бюджету, оскільки перебуває в «тіні».
«Щоб «тіньова" економіка перестала бути «тіньовою» її потрібно порахувати. І саме ці закони про РРО та кешбек дозволять підрахувати цю тіньову економіку. Ці закони спрямовані на те, щоб зрівняти правила гри, щоб всі люди стали багатшими», - заявив він.
Крім того, глава податкової підтримав ініціативу президента про введення дворічного мораторію на перевірки для ФОП.

«Маленьких підприємців перевіряти не потрібно, маленьких підприємців потрібно оберігати і захищати», - підкреслив Верланов.

Нагадаємо, 18 жовтня президент України Володимир Зеленський підписав закони щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг, спрямованих на впровадження програмних реєстраторів розрахункових операцій та механізму кешбек.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram