ГоловнаЕкономікаДержава

Єврокомісія виділила Україні 500 млн євро макрофінансової допомоги

"Україна виконала свої політичні зобов'язання для отримання першого траншу".

Єврокомісія виділила Україні 500 млн євро макрофінансової допомоги
Фото: energynews.com.ua

Європейська комісія схвалила виділення Україні 500 млн євро першого траншу макрофінансової допомоги.

Про це повідомляють на сайті Єврокомісії.

"Європейська комісія від імені ЄС сьогодні схвалила виділення перших 500 млн євро нової програми макрофінансової допомоги Україні", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що Україна виконала свої політичні зобов'язання для отримання першого траншу, що ЄС вважає важливим свідченням продовження реформ у країні, незважаючи на поточну ситуацію з безпекою і майбутні вибори.

Загалом нова програма макрофінансової допомоги розрахована на 1 млрд євро. Після виплати першого траншу сума наданої з 2014 року допомоги Україні від ЄС складе 3,3 млрд євро.

Нагадаємо, 16 листопада Україна завершила ратифікацію договору про отримання 1 млрд євро від ЄС. Виділення макрофінансової допомоги прив'язане до виконання програми Міжнародного валютного фонду.

Це буде четверта програма макрофінансової допомоги. Перші дві були відкриті у 2014-2015 роках, тоді Єврокомісія виділила Україні 1,61 млрд євро. Ще 1,2 млрд євро Україна отримала в рамках третьої програми у 2015 та 2017 роках. Останній третій транш так і не було отримано через нездатність влади виконати вимоги ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram