ГоловнаЕкономікаБізнес

"Київміськбуд-2" звернувся до мера Кличка і прокурора міста Києва з проханням припинити свавілля жителів аварійного гуртожитку Актуально

"Київміськбуд-2" звернувся до мера Кличка і прокурора міста Києва з проханням припинити свавілля жителів аварійного гуртожитку
Фото: Domik.ua

Керівництво і колектив ПрАТ «Трест «Київміськбуд-2» виступили зі зверненням до київського міського голови Віталія Кличка з проханням вирішити ситуацію з аварійним гуртожитком на вулиці Польовій, 19/8. Також було написано звернення у прокуратуру Києва.

У тресті зазначають: «Ситуація з аварійним гуртожитком Тресту на вул. Польовій, 19/8 останнім часом загострилася через упертість частини жителів покинути будівлю. Незважаючи на всі спроби діалогу з «відмовниками», переконування переселитися їх у підготовлені кімнати в інших гуртожитках, вони не виявляють жодного бажання відселятися і за допомогою групи підтримки депутата Київради В. Назаренка з власної волі залишаються в неопалюваному приміщенні і шляхом шантажу підприємства і КМДА незаконно вимагають для себе квартири в приватну власність.

Останнім часом їхня поведінка радикалізувалася. «Так, 26 листопада 2018 року на нараді в будівлі КМДА, в кабінеті заступника міського голови В. Непопа, група агресивно налаштованих колишніх мешканців гуртожитку разом з невідомими особами так званої «групи підтримки» під керівництвом депутата Назаренка В. зажадала від генерального директора ПрАТ «Трест «Київміськбуд-2» проявити злочинну недбалість - а саме продовжити експлуатацію аварійного будинку, увімкнувши опалення. Протягом діалогу група погрожувала генеральному директору вбивством. Лунали слова: «Куля їх зупинить дуже швидко», «Патронів вистачить на вас особисто» і «"Свобода" з "Нацкорпусом" їм допоможе».

Усе це відбувалося в присутності депутата Київради В. Назаренка, державних службовців КМДА і правоохоронних органів, які проявили злочинну бездіяльність, не завадили незаконному тиску на посадових осіб підприємства і висловлення погроз убивством, які є грубим втручанням у підприємницьку діяльність підприємства і мають ознаки кримінального злочину за ст.ст. 206,129 КК України», - підкреслюють у Тресті.

У «ПрАТ «Київміськбуд-2» зазначають, що проти відмовників від переселення станом на 30 листопада порушено 5 кримінальних проваджень.

Кримінальні провадження розслідуються повільно, що породжує у правопорушників почуття безкарності і вседозволеності.

Зважаючи на вищевикладене, керівництво і колектив «ПрАТ «Київміськбуд-2» виступили зі зверненням до мера Києва Віталія Кличка, в якому заявляють: «Просимо вашого негайного реагування на дії депутата Київради Назаренка В., які не сумісні з депутатською етикою і виходять за межі його депутатських повноважень, і на дії осіб з групи його підтримки, які мають ознаки кримінально караних дій і відкрито відбуваються в стінах КМДА. У зв'язку з відмовою колишніх мешканців гуртожитку по вул. Польовій, 19/8 у м. Києві переселятися в гуртожитки ПрАТ «Трест «Київміськбуд-2» розглянути питання забезпечення їх житлом за рахунок соціального житла або надати їм для проживання кімнати в гуртожитках комунальної власності Києва».

Також колективне звернення було написано в прокуратуру міста Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram