ГоловнаЕкономікаБізнес

Київрада розірвала договір оренди зі скандальним забудовником на Андріївському узвозі

30-метрового готелю на узвозі не буде.

Київрада розірвала договір оренди зі скандальним забудовником на Андріївському узвозі
Фото: Макс Требухов

Київська міська рада 29 листопада прийняла рішення розірвати договір оренди з приватним підприємством "Маркон", який на Андріївському узвозі планував побудувати багатоповерховий готель.

За це проголосували 99 депутатів.

Приводом для розірвання договору оренди стала заборгованість перед Києвом і порушення термінів початку будівництва.

"Будувати що заманеться не можна. Була пропозиція забудовнику прийти на Містобудівну раду, представити проект, зустрітися з громадськістю і, відповідно до рекомендацій, продовжити будувати. Але, на жаль, забудовник не прислухався і хоче знищити візитну картку нашого міста", - заявив на засіданні мер Києва Віталій Кличко.

Представники забудовника в Київраду не прийшли.

Йдеться про 0,2 га в історичному місці столиці - на Андріївському узвозі, 14-16. Земельна ділянка належить до ареалу державного історико-культурного заповідника "Стародавній Київ", пам'ятки містобудування "Замкова гора - Андріївський узвіз". На цій території забудовник почав зводити дев'ятиповерховий готель заввишки близько 30 метрів, хоча максимально допустима висотність споруд на цій ділянці - 12 метрів.

Нагадаємо, ділянку на Андріївському узвозі, 14-16 передали компанії "Маркон" в оренду на 15 років. Цій фірмі дозволили звести там готельний комплекс "Mercure Andreyevskiy Готель Київ". На ділянці площею близько 2 га "Маркон" планував розмістити будівлю готелю на 182 номери загальною площею 13,6 тис. кв. м із закладами громадського харчування, фітнес-центром і паркінгом на кілька десятків машин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram