ГоловнаЕкономікаДержава

МОЗ перерахувало 775 млн гривень згідно з програмою "гроші йдуть за пацієнтом"

Договори з Нацслужби здоров'я підписали вже понад половина медичних закладів первинної допомоги.

МОЗ перерахувало 775 млн гривень згідно з програмою "гроші йдуть за пацієнтом"
Фото: Макс Требухов

596 комунальних і приватних медустанов, де працюють сімейні лікарі, терапевти і педіатри, в цілому отримали понад 775 млн гривень від Національної служби здоров'я за надання медичних послуг. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

27 медустанов, які уклали договори з Нацслужби здоров'я, не отримали оплату за жовтень. Три з них вказали неправильні банківські реквізити, 19 установ не мають чинної ліцензії, п'ять приватних клінік не отримали коштів, оскільки ще не підписали декларації з пацієнтами. Щойно заклади усунуть неточності, вони зможуть отримати кошти від Нацслужби здоров'я.

З жовтня 2018-го на оплату служби за тарифами перейшли ще 389 комунальних медичних установ, 40 приватних клінік і 33 лікарі-ФОП, де пацієнтів обслуговують сімейні лікарі, педіатри та терапевти.

Медзаклади, які уклали договори з НСЗУ, обслуговують 23 млн українців, з них понад 12 млн вже вибрали своїх лікарів. Кількість медичних установ, які долучилися до нової системи фінансування, вже перевищила 50% від усіх закладів "первинки".

Нагадаємо, в листопаді почнеться "третя хвиля" підписання договорів з Нацслужби здоров'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram