ГоловнаЕкономікаБізнес

Мінфін звільнив підприємців від вклеювання чеків в облікові книги

Ба більше, тепер підприємці можуть не використовувати книгу ОРО взагалі.

Мінфін звільнив підприємців від вклеювання чеків в облікові книги
Фото: if.sfs.gov.ua

Набув чинності наказ Міністерства фінансів від 1 жовтня, який, зокрема, скасував вимогу вклеювати звітні чеки в книгу обліку розрахункових операцій (КОРО) в кінці кожного дня.

Чудові новини від Міністерство фінансів. Набув чинності наказ №773, який звільняє підприємців від гротескного щоденного вклеювання фіскальних звітних чеків. Думаю, всі бачили, як на касі супермаркету касири клеять олівцем у зошит після кожного покупця", - написав про це у фейсбуці перший заступник міністра економіки Максим Нефьодов.

Прес-служба Мінфіну повідомила, що, ба більше, тепер підприємці можуть не використовувати книгу ОРО взагалі, але, якщо касовий апарат зламався або немає електроенергії, він зобов'язаний припинити продаж або надання послуг до відновлення роботи.

Цей наказ вносить зміни до порядків реєстрації та застосування РРО (реєстраторів розрахункових операцій, тобто касових апаратів), реєстрації та ведення розрахункових книг і КОРО, а також порядку опломбування РРО.

Досі підприємці, щоб зареєструвати касовий апарат, витрачали не тільки гроші, а й час - в середньому, п'ять днів. Новий порядок реєстрації спрощує цей процес і скорочує його до одного дня. Для реєстрації потрібно буде подати тільки одну заяву за спрощеною формою.

Нагадаємо, що раніше Мінекономіки запропонувало скасувати книги скарг як застарілий інструмент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram