ГоловнаЕкономікаБізнес

Днопоглиблення в порту "Южний" буде вигідним і державі, і бізнесу, – експерт

"Южний" – один з найбільших портів в Україні.

Днопоглиблення в порту "Южний" буде вигідним і державі, і бізнесу, – експерт
Фото: facebook.com/seaportYuzhny

Днопоглиблювальні роботи на внутрішніх підхідних каналах і в операційній акваторії причалів № 18-22 порту "Южний" (Одеська обл.) будуть вигідні як приватному бізнесу, так і державі Україна.

Таку думку висловив Юрій Князєв, директор зі стратегічного розвитку компанії Allseeds.

"Це добре і для бізнесу, і для держави. Зайдуть великі глибокі судна, буде дешевшим транзит. Якщо державно-приватне партнерство спрацює, це буде чудово. Це податки, це створення додаткових робочих місць", - пояснив він.

Як повідомлялося, ДП "Адміністрація морських портів України" (АМПУ) і група компаній ТІС підписали меморандум про взаєморозуміння щодо реалізації інфраструктурних проектів у порту "Южний". Днопоглиблення внутрішнього підхідного каналу до причалів №18-22 порту "Южний" до 19 м виконає АМПУ за рахунок державних коштів, а поглиблення операційної акваторії цих причалів до 16-19 м виконає група компаній ТІС за власні кошти. Зараз глибина операційної акваторії становить 15 м, що обмежує можливості для заходу в порт великотоннажних суден.

Компанія Allseeds – один з найбільших виробників і експортерів рослинних олій і шротів в Україні. Володіє заводом з переробки олійних культур в порту "Южний" і надає послуги з перевалки рослинних олій і шротів олійних культур на своїх терміналах в цьому самому порту.

Нагадаємо, порт "Южний" – один з найбільших портів в Україні.

У 2017 році ДП "Южний" сплатило до держбюджету 519,3 млн грн податків. ТІС - найбільша приватна стивідорна компанія в Україні. Торік ТІС сплатив 850 млн грн податків до бюджетів усіх рівнів, і забезпечив державі понад 50 млн у.о. портових зборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram