ГоловнаЕкономікаДержава

"Укравтодор" запропонував замінити 500 нерегульованих перехресть кільцевими розв'язками

Влада поставила за мету скоротити смертність на дорогах.

"Укравтодор" запропонував замінити 500 нерегульованих перехресть кільцевими розв'язками
Фото: focus.ua

"Укравтодор" хоче побудувати 500 кільцевих розв'язок замість нерегульованих перехресть.

Така пропозиція міститься в плані заходів щодо боротьби зі смертністю на дорогах, який було представлено на засіданні Кабміну в середу, йдеться в повідомленні Мінінфраструктури.

Також передбачається облаштування 1000 наявних наземних пішохідних переходів з острівцями безпеки, освітленням, якісними дорожніми знаками і розміткою. Планують споруджувати надземні та підземні переходи, будувати об'їзні дороги і створювати безпечні перехрестя, змінювати застарілі бар'єрні огорожі, інженерним шляхом ліквідувати місця концентрації ДТП.

У 2018 році на безпеку на дорогах уряд виділить 1,6 млрд грн, у 2019-му - 2,5 млрд грн. З 2020 року виділятиметься не менш ніж 3,5 млрд грн. "Україна може і повинна скоротити рівень смертності на дорогах мінімум удвічі до 2020 року", - наголосив Омелян.

За даними Міністерства інфраструктури України, минулого року на українських дорогах загинуло близько 3,5 тисячі осіб, а 33,5 тисячі були травмовані. За оцінками Світового банку, економічні збитки від ДТП становлять 1,5-2,5% ВВП України, а сукупні річні збитки оцінюються в розмірі 4,5 мільярда доларів.

Нагадаємо: є ще одна пропозиція "Укравтодору" - зменшити максимально допустиму швидкість руху на дорогах у населених пунктах із 60 до 50 кілометрів на годину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram