ГоловнаЕкономікаБізнес

Депутат: "Донбасенерго" сина Януковича купує вугілля у бойовиків, незважаючи на блокаду

"Звідки вугіллячко? Питання риторичне".

Депутат: "Донбасенерго" сина Януковича купує вугілля у бойовиків, незважаючи на блокаду
Славянская ТЭС, входящая в состав Донбассэнерго
Фото: nik.dn.ua

Належна Олександру Януковичу компанія "Донбасенерго" почала купувати вугілля для своєї ТЕС у бойовиків, які націоналізували українські шахти в ОРДЛО, заявив нардеп Борислав Береза.

"За офіційними паперами, у "Донбасенерго" залишилося лише 34 тис. тонн вугілля. А ось судячи з учорашніх фото зі Слов'янської ТЕС і нескладних математичних підрахунків - майже удвічі більше. 51 тис. кубометрів штибу відповідає приблизно 60 тис. тонн антрациту. Різниця між заявленим і реальним - 26 тис.тонн", - написав депутат у Facebook.

"Звідки вугіллячко? Питання риторичне. Нагадую, що якщо до березня цього року ввезення вугілля з неконтрольованих територій було хоч і аморальним, але економічно для України виправданим (шахти платили податки в наш бюджет), то після "націоналізації" орками платять у бюджет ЛНР і ДНР!" - уточнив він.

При цьому він зазначив, що жодних контрактів на постачання вугілля з Роттердама, ПАР, Австралії "Донбасенерго" не має, а все вугілля вони закуповують в ОРДЛО. За його словами, з цього вугілля вироблятимуть електроенергію і продаватимуть споживачам в Україні, що означає продовження фінансування тероризму на Донбасі.

"Виходить - кожного з нас, хто сумлінно платить за електрику, поза нашою волею примушують до прямого фінансування Захарченка і Плотницького", - повідомив Береза.

Як повідомляли, Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), в березні встановила для "Донбасенерго" тариф на продаж електроенергії на рівні 89 076,56 грн за МВт/год. Це в 33 рази більше, ніж за попередній місяць, коли тариф "Донбасенерго" був на рівні 2 698,89 грн за МВт/год.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, більшість підприємств ОРДЛО перебувають в управлінні одіозного бізнесмена Сергія Курченка. На думку експертів, вугілля з ОРДЛО може надходити в Україну під виглядом російського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram