ГоловнаЕкономікаФінанси

ГПУ проводить обшуки у справі про кредити ПриватБанку фіктивним фірмам

У повідомленні Генпрокуратури фігурують 267 млрд грн.

ГПУ проводить обшуки у справі про кредити ПриватБанку фіктивним фірмам
Офис одной из компаний-должников банка
Фото: gp.gov.ua/

Генпрокуратура проводить обшуки за місцем проживання колишніх посадових осіб ПриватБанку і за адресами юридичних осіб, пов'язаних з банком, яким надавали багатомільярдні кредити.

"Колишнє керівництво ПАТ "КБ "ПриватБанк" у період 2008-2016 років, незважаючи на законодавчу заборону на проведення операцій з пов'язаними з банком особами, після отримання від Національного Банку України рефінансування, в тому числі за рахунок цих коштів, надало пов'язаним з банком суб'єктам господарювання кредити на загальну суму близько 267 млрд грн", - повідомляють на сайті ГПУ.

Боржники банку в повідомленні названі "юридичними особам, що мають ознаки фіктивності".

"Під час обшуків уже встановлено, що в більшості випадків за юридичними адресами зазначених так званих суб'єктів господарювання відсутні і самі юридичні особи, і будь-які ознаки здійснення господарської діяльності", - пише ГПУ.

Протягом розслідування судом за клопотанням органу слідства вже накладено арешт на понад 300 об'єктів нерухомості по всій країні, накладення арештів триває.

Нагадаємо, про те, що фіктивні компанії завинили ПриватБанку 110 млрд гривень, напередодні повідомили журналісти програми "Схеми".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram