ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ анонсував пом'якшення валютних обмежень

Ліміти на купівлю валюти підвищать.

НБУ анонсував пом'якшення валютних обмежень
Фото: forbes.net.ua

Національний банк найближчим часом пом'якшить валютні обмеження, повідомив заступник голови НБУ Олег Чурій.

"Ми вже говорили, що збираємося пом'якшити вимоги щодо обов'язкового продажу валютних надходжень експортерів, а також можливості населення з купівлі готівкової інвалюти. Ці рішення будуть прийняті найближчим часом", - сказав він на брифінгу.

За його словами, після надходження траншу Міжнародного валютного фонду золотовалютні резерви зростуть до 16,1 млрд доларів.

За прогнозами Нацбанку, наступний транш МВФ Україна повинна отримати до липня.

Очікують, що сума траншу становитиме 1,9 млрд доларів.

Чурій повідомив, що текст меморандуму повинен з'явитися на сайті МВФ найближчим часом, після чого його буде перекладено українською мовою.

Нагадаємо, в Україні діють такі обмеження: обов'язковий продаж надходжень в іноземній валюті на користь юридичних осіб на рівні 65%; 120-денний термін розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів; одноденний термін резервування гривні для купівлі іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку; заборона на дострокове погашення кредитів від нерезидентів; купівля готівкової валюти фізичними особами на суму до 12 тис. грн на день; ліміт на зняття готівки з валютного рахунку на суму до 250 тис. грн на день тощо.

У грудні НБУ зробив ці обмеження безстроковими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram