ГоловнаЕкономікаДержава

Міністр фінансів назвав терміни отримання нового кредиту від МВФ

"Наступний може бути в травні", - сказав Данилюк.

Міністр фінансів назвав терміни отримання нового кредиту від МВФ
Фото: Julia Berezovska/NBU

Міністр фінансів України Олександр Данилюк очікує, що Міжнародний валютний фонд ухвалить рішення про виділення нового траншу кредиту вже у травні 2017 року.

Про це він сказав в ефірі "5 каналу".

"На цей рік планувалося чотири транші, і ми плануємо ці чотири транші отримати. Наступний може бути в травні", - сказав міністр.

За словами Данилюка, всі кошти четвертого траншу, про який було оголошено 3 квітня, надійдуть у резерви Нацбанку України.

Голова Мінфіну зазначив, що відстрочка засідання ради директорів МВФ щодо України, спочатку призначеного на 20 березня 2017 року, була пов'язана з уточненням макропрогнозу у зв'язку з торговою блокадою окупованих районів Донбасу та її впливом на бюджет.

Він також додав, що блокада сповільнить зростання ВВП цього року на 1 процентний пункт, однак поліпшення зовнішньої кон'юнктури частково компенсує цей негативний вплив.

Нагадаємо, в березні 2015 року МВФ відкрив чотирирічну програму EFF для України на суму $17 млрд. Вона передбачала проведення щоквартального перегляду програми і виділення Києву у 2015 році чотирьох траншів, у 2016 році - ще чотирьох. Однак досі країна отримала лише три транші: перший на $5 млрд - у березні 2015 року, другий на $1,7 млрд - у серпні 2015 року і третій на $1 млрд - у вересні 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram