ГоловнаЕкономікаБізнес

Від міністра АПК зажадали прозорого конкурсу в "Укрспирті"

У дежконцерні триває конфлікт керівника з профспілками.

Від міністра АПК зажадали прозорого конкурсу в "Укрспирті"
сергей евтушок
Фото: rbc.ua

Народний депутат України Сергій Євтушок вимагає від міністра аграрної політики і продовольства України Тараса Кутового негайно втрутитися в справи "Укрспирту" і нарешті ініціювати прозорий конкурс на посаду директора держпідприємства.

Нардеп уважає неприпустимим той факт, що Кутовий закриває очі на дії тимчасового керівника "Укрспирту" Дрожжина і його спільників. Стосовно Дрожжина вже порушено кримінальну справу за перешкоджання діяльності профспілок, а міністр не проявляє ініціативи для нормалізації ситуації в галузі.

"Ми наполягаємо, щоб аграрний міністр Кутовий негайно вплинув на ситуацію в "Укрспирті". Вимагаємо звернути увагу на кримінальне провадження проти нинішнього тимчасового керівництва", - передає слова депутата агентство Українські Новини.

Як зазначає Євтушок, скандал і обурення профспілкової організації викликало те, що керівництво держпідприємства, грубо порушуючи закон, зірвало профспілкові збори, на яких планувалося обговорити питання участі трудових колективів у приватизації "Укрспирту". Тимчасовий керівник підприємства Олег Дрожжин, використовуючи своє службове становище, тиснув на підлеглих, щоб зірвати важливе профспілкове засідання.

Голова профспілки ДП "Укрспирт" Віталій Сосницький вважає, що під час приватизації державного підприємства "Укрспирт" повинні бути враховані інтереси колективів. У результаті приватизації інвестор повинен отримати 51% акцій, а 49% - розподілені серед працівників підприємств. Судячи з усього, це не збігається з намірами Дрожжина, тому він і прагне паралізувати діяльність профспілок "Укрспирту", вважає Євтушок.

На думку нардепа, найголовніше питання, яке адресовано міністру Кутовому - це прозоре призначення нового керівника "Укрспирту".

"Самого керівника, а точніше того, хто зараз виконує обов'язки, призначено без будь-якого конкурсу. А це дуже важливий момент. На нашу думку, на цій посаді повинен стояти менеджер, який виведе галузь на належний рівень", - упевнений Євтушок.

Якщо міністр Кутовий і далі не буде реагувати, депутат очікує дій від прем'єра Володимира Гройсмана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram