ГоловнаЕкономікаДержава

В Україні запрацювали мобільні групи боротьби з контрабандою

Насіров упевнений, що вони стануть ефективним засобом подолання корупції.

В Україні запрацювали мобільні групи боротьби з контрабандою
Фото: Facebook/Державна фіскальна служба України

У понеділок, 5 вересня, розпочали роботу міжвідомчі мобільні групи, які будуть боротися з контрабандою на митниці.

"Сьогодні ми даємо старт роботі 20 мобільних груп - це черговий крок у реформуванні митниці. Мета створення мобільних груп - посилення боротьби з контрабандою і корупцією на митниці, підвищення ефективності митного контролю товарів і боротьби з митними правопорушеннями", - прокоментував запуск голова Державної фіскальної служби Роман Насіров.

Основою роботи мобільних груп стануть звіти спеціальної аналітичної групи Міжвідомчого цільового центру, який створили два тижні тому, повідомляє прес-служба ДФС.

До складу Міжвідомчого цільового центру і мобільних груп увійшли представники ДФС (по дві особи на групу), Державної прикордонної служби та Національної поліції. Мобільні групи будуть діяти в цілодобовому режимі по всій території України.

Міжвідомчий цільовий центр буде постійно координувати дії 20 спільних мобільних груп для запобіганням порушенням законодавства в питаннях державної митної справи і їх виявлення. До складу Центру також увійшли представники ДФС, ДПСУ та Національної поліції. Аналітична група в складі Центру проводитиме аналітично-пошукову роботу з метою виявлення ризикових операцій у зоні діяльності митниць і передаватиме інформацію.

Мобільні групи працюватимуть у цілодобовому режимі по всій території України та виїжджатимуть за орієнтуванням, наданим аналітичними групами, щоб оперативно реагувати на правопорушення.

Таргетинг-центр і мобільні групи запобігатимуть корупційним проявам (і митних органів, і бізнесу), сприятимуть боротьбі з контрабандою, а також підвищать прозорість і ефективність митного й інших видів контролю.

"Упевнений, мобільні групи будуть ефективним засобом у боротьбі з контрабандою та корупційними проявами на митницях", - додав голова ДФС.

Нагадаємо, 7 травня прем'єр-міністр Володимир Гройсман анонсував створення підрозділу для контролю роботи митниці, який він охрестив "чорною сотнею".

Голова ДФС Роман Насіров згодом уточнив, що йдеться про 20 мобільних груп, які працюватимуть насамперед на західному кордоні, а також у Чернігівській і Житомирській областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram