ГоловнаЕкономікаФінанси

Виплати вкладникам "Фінансової ініціативи" виявилися заблокованими

Кіпрський офшор домігся судової заборони на ліквідацію банку.

Виплати вкладникам "Фінансової ініціативи" виявилися заблокованими
Фото: krogerc.info

Фонд гарантування не може розпочати виплату гарантованої суми вкладникам  банку "Фінансова ініціатива", який саме ліквідують, через судову заборону на його ліквідацію.

Про це йдеться в повідомленні фонду.

Фонд готує заперечення щодо самого позову, він оскаржить вказану постанову. Зараз звернувся до суду з проханням роз'яснити, як забезпечувати її виконання, не порушуючи вимог законодавства.

Йдеться про визначення Господарського суду Києва від 15 жовтня. Суд задовольнив позов Perusta Constructions і заборонив членам виконавчої дирекції Фонду гарантування вносити пропозицію Національному банку України та приймати рішення про ліквідацію "Фінансової ініціативи".

14 липня Perusta Constructions звернулася до Фонду гарантування із заявкою на участь у конкурсі з відбору інвестора, а 21 серпня компанія внесла 40 млн гривень гарантійного внеску. Однак НБУ і Фонд гарантування відмовили Perusta Constructions у створенні на базі банку "Фінансова ініціатива" перехідного банку. Компанія спішно оскаржила це рішення в суді.

Нагадаємо, банк "Фінансова ініціатива" закрили в червні 2015 року. Він входив у топ-20 найбільших українських банків, сума його активів перевищувала 19 млрд гривень. Абсолютним власником банку був Олег Бахматюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram