ГоловнаЕкономікаФінанси

У банку "Надра" може з'явитися новий акціонер

Банк Фірташа веде переговори про конвертацію боргу в акціонерний капітал.

У банку "Надра" може з'явитися новий акціонер

Банк "Надра" запропонував частину своїх акцій американської компанії Cargill в рамках конвертації боргу.

Про це пише видання "Хабс".

У листопаді банк оголосив про приватне розміщення акцій банк для докапіталізації. Після розміщення його капітал збільшиться на 141% - до 9390 млн гривень, а до складу акціонерів увійде Cargill. Його частка складе понад 10%. Зараз найбільшим акціонером "Надра" є "Центрагаз Холдинг" Дмитра Фірташа із часткою 89,97%.

Переговори про конвертацію боргу в акції між банком і Cargill тривають з минулої весни. За інформацією видання, банк "Надра" заборгував Cargill десятки мільйонів доларів. До реструктуризації боргів у 2010 році сума перевищувала $130 млн, скільки вона становить зараз точно не відомо. Не пов'язані з банком джерела називають цифри в діапазоні від $130 млн і до $170 млн.

В Україні вже є досвід конвертації боргу кредиторів у капітал банку. У 2010 році на таку угоду пішли кредитори Кредитпромбанку. Тоді ЄБРР і близько 20 іноземних банків, серед яких були Raiffeisen International Bank, Commerzbank, HSBC, Standard Bank, ING, обміняли $100 млн кредитів на 49% акцій. Через два роки банк продали за 1 долар, і інвестори розділили між собою 49 центів.

Нагадаємо, що Cargill має пакет акцій (29,39%) Дельта Банку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram