ГоловнаЕкономікаБізнес

СБУ звинуватила "Лукойл" у фінансуванні ДНР і ЛНР

Російську компанію запідозрили в контрабанді палива

СБУ звинуватила "Лукойл" у фінансуванні ДНР і ЛНР

Служба безпеки України порушила кримінальну справу проти дочірніх компаній "Лукойлу" і ВЕТЕК за відмивання грошей і фінансування терористів.

Про це повідомила прес-служба відомства.

"Протягом 2013-2014 років посадові особи "Лукойлу" через морські термінали Феодосії, Херсона, Ізмаїла, Миколаєва та Одеси, а також через пункти пропуску на українському західному кордоні і через кордон із Білоруссю поза митним контролем, з використанням підконтрольних суб'єктів господарювання (ВАТ "Лукойл", "Лукойл-Україна", Одеський нафтопереробний завод, ТОВ "Перша паливна компанія" та інші) організували контрабанду та реалізацію понад 2 млн тонн нафтопродуктів на загальну суму близько 2 млрд доларів США. Незаконно отримані доходи під прикриттям фіктивних договорів перераховували на рахунки підконтрольних підприємств. У подальшому отримані злочинним шляхом кошти спрямовувалися на фінансування терористичної діяльності т.зв. "ДНР" і "ЛНР", - сказано в повідомленні.

Кримінальну справу розслідують за статтею 209 (відмивання грошей) і 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, що "Лукойл" - велика приватна компанія Росії. Її основні акціонери - Вагіт Алекперов і Леонід Федун.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram