ГоловнаЕкономікаБізнес

Інвестори повідомляють, що через рейдерське захоплення СПП "Чумаки" Україна втратила 30 млн євро

Представники власника підготували звернення до європейських судів та в європейські інстанції щодо захисту прав інвесторів

Інвестори повідомляють, що через рейдерське захоплення СПП "Чумаки" Україна втратила 30 млн євро
архивное фото
Фото: Предоставлено компанией Кинотур

У зв'язку з рейдерським захопленням СПП "Чумаки" інвестори холдингу "Юнісон груп" мають намір захищати свої права не тільки в Україні, а й на міжнародному рівні. Про це йдеться в повідомленні, поширеному прес-службою "Юнісон груп".

Повідомляється, що інвестори вже звернулися в прокуратуру Кіпру і мають намір підготувати звернення до європейських судів і в європейські інстанції щодо захисту прав інвесторів, передає РБК-Україна.

"Справа про рейдерське захоплення СПП "Чумаки" також має стати першим кейсом для бізнес-омбудсмена України, інститут якого формується з ініціативи ЄБРР та за підтримки Президента Петра Порошенка ". Про це 9 грудня на прес-конференції заявив Дімітріс Пападопулос, представник групи венчурних іноземних інвесторів, які у вересні цього року придбали "Юнісон груп" з наміром інвестувати в його розвиток.

Як заявив представник іноземних інвесторів, компанія прийняла рішення інвестувати в сільськогосподарське підприємство України, розуміючи всю складність ситуації в країні. Інвестиції в проект мали становити 30 млн євро. Однак через рейдерське захоплення підприємства холдинг "Юнісон груп" змушений не тільки відмовитися від своїх планів, а й серйозно стурбований майбутнім інших своїх активів в Україні.

"Ми не очікували, що станемо першим підприємством з моменту перемоги так званої "революції гідності", щодо якого буде здійснено безпрецедентно зухвале рейдерське захоплення", - підкреслив Пападопулос.

У прес-службі "Юнісон груп" повідомили, що керуючі компанії-інвестори офіційно звернулися в усі правоохоронні інстанції України із заявою, що вони - власники 85% ТОВ "Юнісон груп", яке на 100% володіє СПП "Чумаки" - не ухвалювали ніяких рішень про продаж свого сільськогосподарського активу і призначення якогось Шаптали С. А. директором.

Офіційно засвідчивши і апостилювавши свою заяву, представники компаній-інвесторів тим самим довели, що їхні підписи і печатки на поширеному в ЗМІ протоколі зборів "Юнісон груп" є підробленими.

Щоб уникнути фальсифікацій, компанії також повідомили про своє рішення прокуратуру Кіпру, Міністерство юстиції України та Реєстраційну службу України.

"Ми бачимо, що звернення про захист наших прав в українські правоохоронні органи залишаються без відповіді. Ми вже звернулися в прокуратуру Кіпру та Сейшельських островів. Крім цього, ми обов'язково звернемо увагу на цей факт і представників Світового банку, який складає рейтинг Doing Business, та Європейського банку реконструкції та розвитку, завдяки зусиллям якого в Україні може з'явитися офіс бізнес-омбудсмена", - заявив іноземний інвестор.

"Якщо нині не дати належної оцінки і не застосувати жорстких заходів покарання винних, силові рейдерські захоплення стануть нормою в сучасній Україні. Ми рішуче налаштовані боротися і перемогти, аби довести, що європейські цінності, верховенство права і недоторканність приватної власності в сучасній Україні не порожній звук", - заявив представник компаній-інвесторів "Юнісон груп".

Як повідомив директор "Юнісон груп" Василь Перенчук, після захоплення підприємства озброєними людьми без розпізнавальних знаків 8 грудня, представники холдингу "Юнісон груп" подали заяву в місцеві органи МВС. За результатами чого виїхала робоча група правоохоронних органів, на що їм було повідомлено, що вранці 9 грудня буде представлено "законного" директора СПП "Чумаки".

"На даний момент на території підприємства перебувають ті ж озброєні люди і такий собі Іван Олександрович, який відрекомендувався "новим директором" і посилається на якесь рішення суду. Навіть якщо таке рішення суду й існує, в чому ми дуже сумніваємося, то виконувати це рішення зобов'язана виконавча служба, а не невідомі озброєні люди", - заявив Перенчук на прес-конференції.

Нагадаємо, 26 листопада ТОВ "Юнісон груп" заявило про рейдерське захоплення СПП "Чумаки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram