ГоловнаЕкономікаДержава

Фінляндія замовила аудит економіки у колишнього міністра фінансів Швеції

Андерс Борг безкоштовно підготує звіт про перспективи фінської економіки

Фінляндія замовила аудит економіки у колишнього міністра фінансів Швеції
Андерс Борг
Фото: EPA/UPG

Фінляндія серйозно занепокоїлась перспективами своєї економіки після того, як агентство Standard&Poor's позбавило її найвищого кредитного рейтингу. Щоб вирішити, що робити далі, фіни замовили аудит у колишнього міністра фінансів Швеції Андерса Борга.

Про це повідомляється на сайті уряду цієї країни.

Від Борга очікують огляду поточної ситуації та пропозицій щодо економічних цілей і способів їх досягнення. Його доповідь має бути готова до весни наступного року, потім її винесуть на розгляд економічної ради Фінляндії.

Економіст надасть свої послуги безкоштовно.

Фінський прем'єр Олександр Стубб, коментуючи рішення найняти Борга, зазначив, що Швеція - хороший приклад у плані державних фінансів та економічного зростання. "Ми тільки виграємо від стороннього погляду на ситуацію", - сказав Стубб.

Андерс Борг був міністром фінансів у Швеції в 2006-2014 роках. У 2011 році Financial Times назвала його найкращим міністром фінансів у Європі.

Нагадаємо, проблеми Фінляндії пов'язані зі старінням нації та скороченням робочої сили, а також втратою своїх позицій компанією Nokia і лісопромисловим сектором.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram