ГоловнаЕкономікаДержава
Спецтема
Россия

Росія готується знизити обсяги нафтовидобутку

Ціна нижче від $90 за барель "не влаштовує великих виробників"

Росія готується знизити обсяги нафтовидобутку
Фото: EPA/UPG

Заступник міністра енергетики Росії констатував, що падіння цін на нафту неминуче призведе до зниження доходів і перегляду бюджетів країни. Ціна нижче від $90 за барель "не влаштовує великих виробників нафти". Таку думку висловив сьогодні "на полях" міжнародної енергетичної виставки в Абу-Дабі Power Gen - Middle East 2014 заступник міністра енергетики РФ Юрій Сентюрін, повідомляє "ЛігаБізнесІнформ".

"Якщо ціна буде знижуватися критично, то вони знизять обсяги видобутку. Це неминуче, хоч і призведе до зниження доходів, перегляду бюджетів тощо", - сказав він.

На думку Сентюріна, наявні міжнародні інститути в галузі енергетики "вже не відповідають геополітичній, економічній ситуації".

"Ми не можемо їх використати у розв'язанні проблем глобального енергетичного ринку. У зв'язку з цим прямі контакти з нашими партнерами особливо важливі, оскільки вони дозволяють обмінюватися думками і приходити до взаємовигідних рішень", - вважає Сентюрін.

"Неефективність міжнародних організацій ми будемо компенсувати за рахунок тіснішої двосторонньої співпраці", - підсумував він.

Нагадаємо, ціна на нафту на світових ринках продовжує падати. Різке і стійке зниження цін на нафту на світових біржах почалося в середині липня. З того часу котирування Brent знизилися вже на 23%, WTI подешевшала на 19%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram