ГоловнаЕкономікаДержава

Анексія Криму обійшлася російському ринку у $179 млрд

Втрати можуть повторитися у разі вторгнення на схід України

Анексія Криму обійшлася російському ринку у $179 млрд
Фото: EPA/UPG

Російський ринок заплатив за приєднання Криму та Севастополя до РФ близько $179 млрд.

Така сума складається з відтоку капіталу у $33,5 млрд за березень, падіння капіталізації російський компаній на $82,7 млрд на батьківщині та на $62,8 млрд у Лондоні, пише РБК з посиланням на підрахунки російських економістів.

"Чи можливі такі втрати знову? Критичні падіння можливі, якщо відбуватимуться події, несподівані для ринку. Наприклад, програма 1 березня про те, що президент попросив сенаторів дозволити ввести російські війська на територію України, була несподіваною, тому призвела до панічних розпродажів 3 березня. Наступні кримські події були вже очікувані, тому реакція ринку була спокійнішою. Нині каталізатором повторення подій на ринку може стати ускладнення ситуації у східних регіонах України, зокрема підвищення ймовірності реалізації кримського сценарію" ,- заявив агентству економіст "Ренесанс Капіталу" з питань Росії та СНД Олег Кузьмін.

Нагадаємо, МЗС України вважає, що Росія має намір здійснити другий етап окупації. На думку дипломатів, загострення ситуації в окремих містах на сході та півдні України інспіровано ззовні і викликано підривною діяльністю Російської Федерації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram