ГоловнаЕкономікаФінанси

Приватбанк та Райффайзен банк Аваль продають кримські відділення

Центробанк РФ встановив українським банкам дедлайн

Приватбанк та Райффайзен банк Аваль продають кримські відділення
Фото: EPA/UPG

Російський національний комерційний банк, підконтрольний кримській владі, веде переговори про купівлю роздрібної мережі Приватбанку та Райффайзен банку Аваль в Криму. У Привата на півострові 337 відділень, у "Авалю" - 33.

Про це пише "Коммерсант" з посиланням на свої джерела. Продаж відбудеться у рамках масового виходу українських банків з окупованого Росією півострова.

До 1 січня банки в Криму можуть працювати за українськими правилами, але для цього їм треба вже до 17 квітня повідомити  російський ЦБ про бажання продовжувати роботу та надати йому дані про своїх вкладників та кредиторів. Ці вимоги йдуть врозріз з діючими правилами Нацбанку України.

Тому банків, що приймають рішення згорнути бізнес на півострові, стає все більше. Офіційно вже заявили про свій відхід Імексбанк, банк "Південний", Райффайзен банк Аваль, банки "Київська Русь", "Платинум", Терра-банк, банк "Хрещатик".

Всього на півострові працює 80 українських банків, їх загальна кількість - близько 1 тис. відділень.

Замінити їх поки що готові тільки РНКБ та Генбанк, які нещодавно зайшли на півострів, а також зареєстровані в Криму і Севастополі Чорноморський банк реконструкції та розвитку (ЧБРР) та банк "Морський".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram