ГоловнаЕкономікаБізнес

Київ вимагає у "Волі" 400 тис. грн

Конфлікт виник через розміщення обладнання в житлових будинках столиці.

Київ вимагає у "Волі" 400 тис. грн
Фото: dorating.com

Київська влада подала позов до Госпсуду Києва проти телекомунікаційного оператора "Воля", вимагаючи виплатити близько 400 тис. грн за розміщення обладнання в житлових будинках столиці.

Про це повідомив голова "Телекомунікаційної палати України" (заснована "Волею" та супутниковим оператором Viasat) Костянтин Грицак, пише "КоммерсантЪ-Украина".

На комунальному підприємстві "Київжитлоспецексплуатація", від імені якого подано позов, пояснюють, що конфлікт виник після того, як "Воля" відмовилася укладати з ним нову угоду. Президент "Волі" Сергій Бойко вважає звинувачення безпідставними. "КЖСЕ може вимагати гроші тільки за роботу в будинках, що перебувають у комунальній власності. Ми ж досі не можемо отримати інформацію про те, кому належать будинки в Шевченківському районі", - пояснює він.

До того ж, він вважає тариф комунального підприємства завищеними - 0,6 грн за кожну квартиру. За даними учасників ринку, нині "Воля" платить ЖЕКам і райадміністраціям у різних районах столиці від 0,15 до 0,2 грн.

"Київжитлоспецексплуатацію" було створено минулого року. До цього КП повинні звертатися оператори, аби отримати  дозвіл на використання інфраструктури будинків - встановлення базових станцій на дахах або прокладання кабелю в багатоповерхових будинках, тоді як до цього вони домовлялися з ЖЕКами та райадміністраціями. У КМДА говорили, що завдяки нововведенню до бюджету надходитиме близько 80 млн грн на рік.

"Воля" входить до трійки найбільших інтернет-провайдерів у країні, поступаючись тільки "Укртелекому" і "Київстару". Станом на кінець другого кварталу, абонентська база "Волі" становила 501 тис. осіб.

Загальна кількість абонентів широкосмугового доступу в країні становить 5,75 домогосподарств. За другий квартал доходи ринку становили 1,36 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram