ГоловнаЕкономікаБізнес

"Воля" очолила УАнет зі скандалом

Провайдери розійшлися в поглядах щодо розвитку українського інтернету

"Воля" очолила УАнет зі скандалом

Учора правління Інтернет Асоціації України (ІнАУ) залишили прихильники залучення приватного інвестора для розвитку "Всеукраїнської мережі обміну трафіком" (UA-IX). Ця мережа дозволяє провайдерам швидко і дешево обмінюватися інформацією всередині Україні, не використовуючи іноземні мережі.

Розкол всередині ІнАУ стався під час з'їзду організації, пише Ігор Бурдига в газеті "КоммерсантЪ-Украина".

Несподівано для учасників зборів до порядку денного було внесено питання про переобрання правління ІнАУ, яке було оновлено буквально два місяці тому. У лютому ІнАУ очолив Олександр Ольшанський - прихильник перетворення "Всеукраїнської мережі обміну трафіком" на акціонерне підприємство. Більше про це можна прочитати в інтерв'ю О. Ольшанського для LB.ua.

Учора замість Ольшанського головою ІнАУ було обрано президента компанії "Воля" Сергія Бойка, а його заступником - Тетяну Попову (очолювала організацію дев'ять років поспіль до лютого 2012-го). Олександр Ольшанський і ще сім членів правління з колишнього складу демонстративно відмовилися брати участь у нових виборах і покинули з'їзд. "Переобрання правління відбулося з порушенням процедур, і я не хочу бути до цього приетним", - пояснив О. Ольшанський.

Мине 10 років, і кожен другий долар буде пов\'язаний з Інтернетом.

— Александр Ольшанский, "Интернет Инвест"

Раніше О. Ольшанський пропонував створити акціонерне товариство, в яке ІнАУ внесла б активи UA-IX в обмін на 25% акцій нової компанії, а іншу частину статутного фонду внесли б приватні інвестори. У лютому до складу правління ІнАУ увійшли прихильники цієї ідеї. Вчора ситуація кардинально змінилася.

Нагадаємо, Україна зайняла п'яте місце у світі за обсягами інтернет-трафіку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram