ГоловнаЕкономікаДержава

Колесніков має намір закупити 100 поїздів і 350 електричок

Однак коштів на придбання нового електромоторного рухомого складу немає.

Колесніков має намір закупити 100 поїздів і 350 електричок
Фото: Макс Левин

Україні потрібне значне оновлення залізничного пасажирського рухомого складу.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури Борис Колесніков, передала прес-служба Мінінфраструктури.

"Вже зараз Україні необхідно 100-120 поїздів дальнього сполучення і 300-350 електричок. Останні ми отримали ще до Олімпіади в Москві, тому вони вже застарілі і необхідно купувати нові", - заявив міністр, додавши, що така кількість поїздів тільки дальнього сполучення для українських вагонобудівників - це портфель на 10-12 років.

Втім, зараз коштів на придбання нового електромоторного рухомого складу немає. Оскільки, за словами віце-прем'єр-міністра, пасажирські приміські перевезення - збиткові. "Минулого року з 330 млн пасажирів, українська залізниця перевезла 260 млн. безкоштовно", - сказав Колесніков.

Крім того, він додав, що в Україні найнижчі ціни на проїзд залізницею, втім при цьому спостерігається дуже низька продуктивність праці через відсутність машинних механізмів, які дозволяють виконувати роботу набагато ефективніше.

Нагадаємо, напередодні фінальної частини чемпіонату Євро-2012 в Україну з Південної Кореї прибули швидкісні поїзди Hyundai. Нові поїзди пустили у Харків, Донецьк і Львів. Також цієї осені Hyundai пустять і в Дніпропетровськ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram