ГоловнаЕкономікаБізнес

У країнах колишнього СРСР найгірші дороги, - дослідження

Серед українців менше третини задоволені якістю транспортної інфраструктури.

У країнах колишнього СРСР найгірші дороги, - дослідження

Більшість людей у світі (59%) задоволені дорогами у своїх країнах. Найбільше скаржаться на дороги в країнах колишнього СРСР і африканських державах нижче Сахари, де претензій до їх якості не мають тільки 36% опитаних.

Такі дані наводить Інститут Геллапа за підсумками дослідження, проведеного 2011 року в 148 країнах світу, в якому взяли участь по 1000 осіб віком старші 15 років.

Найкращий результат показала Азія - там 66% жителів задоволені якістю доріг. У Європі інфраструктурою задоволений 61% опитаних.

На думку Всесвітньої організації охорони здоров'я і ООН, через дефекти на дорогах мільйони жителів у всьому світі отримують травми щороку. У СНД, де лише трохи більш ніж третина жителів не висловлюють невдоволення, пересування автомобілем становить небезпеку. Найгірше з країн цього регіону справи йдуть у Молдові - лише 17% її жителів не обурює якість доріг. В Україні якістю доріг задоволені тільки 27% респондентів. Це рівень африканських країн Ліберія і Малі.

Найнижчу оцінку отримали дороги Коморських островів - усього 10%. А ось громадяни Об'єднаних Арабських Еміратів у 90% випадків усім задоволені. Відразу за ними йдуть жителі Люксембурга, Гонконгу та Нідерландів.

Експерти з Інституту Геллапа вважають, що всі країни світу, а особливо ті, рівень доходу яких низький або середній, повинні звернути особливу увагу не тільки на поліпшення безпеки дорожнього руху, але й на встановлення довгострокових політичних і фінансових зобов'язань із вдосконалення дорожньої мережі. Крім того, слід подумати над тим, як поліпшити водійську освіту та прибрати з доріг усі непридатні автомобілі.

Нагадаємо, на розвиток автомобільних доріг в Україні потрібно 264 млрд грн ($33 млрд) до 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram