ГоловнаКультура

Кличко звільнив Яну Барінову з посади директорки Департаменту культури КМДА

На думку Барінової, звільнення відбулось незаконно, з порушенням трудових вимог. 

Кличко звільнив Яну Барінову з посади директорки Департаменту культури КМДА
Фото: Facebook / Yana Barinova

Мер Києва Віталій Кличко звільнив Яну Барінову з посади директорки Департаменту культури КМДА. Про це повідомила Яна Барінова у дописі на фейсбуці.

На думку Барінової, звільнення відбулось незаконно, з порушенням трудових вимог. "Раптом, але очікувано ти дізнаєшся, що звільнена. Так, розпорядженням № 152 від 18.03.2022 року. На підставі доповідної записки заступника голови Київської міської державної адміністрації Валентина Мондриєвського від 18.03.2022 року. Зміст мені не відомий. І це не може бути підставою звільнення. З моменту мого вступу на посаду і до сьогодні у керівництва не виникало жодних управлінських зауважень ні до мене як до керівника Департаменту, ні до ефективності та продуктивності діяльності усієї муніципальної мережі у сфері культури. І головне, у документі не вказані правові підстави та причини мого звільнення, відсутнє юридичне обґрунтування. Просто вписаний Кодекс законів про працю України (без статті) і Закон України «Про державну службу» (без посилання на статтю Закону)", - йдеться в дописі.

Під час звільнення Яна Барінова перебувала у Відні, куди виїхала разом зі своєю малолітньою донькою.

Нагадаємо, війна Росії проти України змусила понад 3,3 млн українців виїхати за кордон, майже 6,5 млн стали внутрішньо переміщеними особами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram