ГоловнаКультура

ДУС проводить повторне жеребкування, щоб визначити журі конкурсу на посаду директора Мистецького Арсеналу

ДУС проводить повторне жеребкування, щоб визначити журі конкурсу на посаду директора Мистецького Арсеналу

Державне управління справами оголошує про проведення повторного жеребкування щодо визначення кандидатів з метою включення їх до складу конкурсної комісії для проведення конкурсного добору на посаду генерального директора ДП "НКММК "Мистецький арсенал". Відповідне розпорядження видав керівник ДУС Ігор Лисий. Жеребкування відбудеться 23 червня 2021 року о 10 годині в Державному управлінні справами. 

Онлайн-трансляцію можна переглянути за посиланням.

Нагадаємо, до складу конкурсної комісії входять три особи від Державного управління справами, три – від Арсеналу, та ще три – від громадських організацій. Відповідно до визначеної законом процедури, представників від ГО обирають до складу комісії методом жеребкування. Будь-яка громадська організація у сфері культури відповідного функціонального спрямування має право подати на конкурс три кандидатури.

ДУС отримало 108 заявок від 42 організацій. Однак за результатами попереднього жеребкування два місця за квотою ГО отримали представниці однієї організації – Івано-Франківського земляцтва (Юлія Ковтун та Лариса Гриджук). Крім того, третє місце за квотою ГО отримав Василь Романишин, якого делегувало Київське обласне відділення Національної всеукраїнської музичної спілки. За  організаційно-правовою формою – це творча спілка, а не громадська організація. Тобто кандидатуру Романишина мали б відсіяти на етапі технічної перевірки. Так само, ДУС допустило до жеребкування кандидатів від ще трьох спілок і фондів, які не є громадськими організаціями. Колектив Мистецького Арсеналу розцінив такі дії ДУС як порушення закону про порядок формування конкурсної комісії та назвав підставою для оскарження результатів процедури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram