ГоловнаКультура

Темою кінофестивалю Docudays UA цього року буде цифровий світ

Фестиваль оголосив одну позаконкурсну програму.

Темою кінофестивалю Docudays UA цього року буде цифровий світ
Фото: Docudays UA

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA оголосив тему цього року.

Як повідомляє прес-служба кінофестивалю, в цьому році центральною стане тема цифрового світу, захисту в нових умовах соціальних мереж, зміна людських звичок і способу мислення і т.д.

"Ми радіємо, що винайшли 3D-друк органів для операцій з пересадки. Дрони стали буденністю, і ми в очікуванні безпілотних автомобілів, - ідеться в описі концепції фестивалю. - Звичними стали "розумні" будинки, роботи зі штучним інтелектом розважають людей похилого віку, підбирають м'ячі на тенісних кортах і грають у шахи. Ми сподіваємося, що цифрові технології допоможуть у боротьбі з корупцією. Тим часом криптовалюта стає частиною світової економіки. Разом з цим хакерство, стеження і втручання в приватність в усьому світі набули загрозливих масштабів".

У цьому році фестиваль представить фільми про тренди, стратегії і форми захисту прав людини в електронному світі. "Центральна програма "Мережа" розповість про діяльність агентства Billingcat, яку розслідує найрезонансніші справи, зіставляючи дані з відкритих електронних джерел. А фільм "Прибиральники" відкриє нову професію "цензора соцмереж", - зазначено в прес-релізі.

Постер фестивалю розробив український художник Олексій Сай, який у своїй практиці досліджує пласт офісної культури. 

Фото: Docudays UA

Крім того, Docudays UA-2019 оголосив фільми позаконкурсної програми DOCU/Хіти. Там покажуть два українські фільми - "Тато - мамин брат" Вадима Ількова і "Домашні ігри" Аліси Коваленко, а також "Мости часу" Аудріса Стоніса, "Острів голодних примар" Габріель Брейді, "Запис ще триває" Саїда Аль Баттал і Гіята Аюб і "Обережно, провал!" Бінг Ліу.

Фестиваль триватиме з 22 по 30 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram