ГоловнаКультура

Київ схвалив проект будівництва Музею голодомору

Будівлю побудують фактично під землею.

Департамент містобудування та архітектури КМДА 31 липня схвалив ескізний проект будівництва Музею пам'яті жертв голодомору в Україні на вулиці Лаврській, 3.

Як нагадують на сайті КМДА, спорудження Меморіального комплексу пам'яті жертв голодомору в Україні передбачали у дві черги. У 2008-му реалізували тільки першу чергу - меморіальну, а музейної немає досі.

Згідно з проектом, музей побудують у підземній частині пам'ятного знака "Свічка Пам'яті", куди відвідувачі зможуть потрапити сходами. Загалом будівля Національного музею складатиметься з двох частин: музею Голодомору та виставкового центру, де будуть проходити виставки експозицій.

Музей вирішили максимально вписати в ландшафт київських гір, оскільки він перебуватиме на території буферної зони об'єкта ЮНЕСКО. Центр Світової спадщини ЮНЕСКО поінформовано Міністерством культури про заплановане будівництво.

Як повідомив виданню Gazeta.ua автор проекту, архітектор Андрій Миргородський, музей матиме площу 6 тис. кв. м. Також спорудять зали для виставок (близько 3 тис. кв. м).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram