ГоловнаКультура

На Літературний фестиваль у Львові приїде 50 авторів з 20 країн світу

Фестиваль традиційно пройде в рамках Форуму видавців.

На Літературний фестиваль у Львові приїде 50 авторів з 20 країн світу
Фото: www.zik.ua

У рамках 24-го Форуму видавців у Львові пройде Львівський міжнародний літературний фестиваль, який познайомить відвідувачів із відомими і поки ще маловідомими авторами.

Як повідомляють на сайті Форуму, географія літературного фестивалю цього року - від Польщі до Мозамбік. Приїде понад 50 авторів з 20 країн світу. Серед гостей - Вітольд Шабловський і Ян Вагнер.

Фестиваль проходитиме з 13 по 17 вересня у львівському Палаці мистецтв і більш ніж у 40 локаціях міста. За 5 днів можна буде відвідати понад 1000 культурних і освітніх заходів.

Метою Літфесту є синтез літератури й інших видів мистецтва, а також розвиток літератури і культурних традицій по всьому світу.

Цього року Львівський міжнародний літературний фестиваль проходитиме 12-й раз у рамках Форуму видавців.

"Фокусна тема 24-го форуму - точка створення, - розповідає президент Форуму видавців Олександра Коваль. - Форум видавців у Львові спочатку був місцем, де творилося щось нове: книги і видавці, тексти і автори, цінності і смисли. Зараз світ дуже змінився, і ми разом спробуємо зрозуміти час, в якому ми живемо, щоб стати точкою створення для світу майбутнього".

Львівський міжнародний літературний фестиваль проходить щорічно з 1997 року. За час існування у фестивалі взяли участь 536 письменників з 38 країн світу і України. У 2006 році Літфест став міжнародним.

У різний час у ньому брали участь такі відомі іноземні письменники як Януш Леон Вишневський, Тетяна Толстая. На Літфест регулярно приїжджають українські письменники.

Крім того, організатори Форуму видавців оголосили деяких гостей ярмарку - Філіп Сендс, Генрі Марш, Пітер Фогдаль, Алісія Ніколь Харріс та інші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram