ГоловнаКультура

"Золотого лева" Венеціанської бієнале отримала художниця з Німеччини

Анне Імхоф отримала головну нагороду бієнале за виставку "Фауст".

Став відомим лауреат Венеціанської бієнале сучасного мистецтва, найвідомішої і давньої виставки.

Як повідомляє NYTimes, головний приз, "Золотого лева", отримала художниця Анне Імхоф, чий проект "Фауст" виставлявся в німецькому національному павільйоні. Її робота стала кращою серед 85 національних павільйонів, що розмістилися по всій Венеції.

Виставка Імхоф стала однією з найбільш обговорюваних на бієнале в цьому році. Вона включала в себе перформанси та серію робіт. Зокрема, Імхоф заблокувала головні двері в німецький павільйон, побудований ще за часів нацизму, відгородила павільйон парканом з колючим дротом, виставила собак і побудувала в павільйоні скляну підлогу.

У рамках перформансу десять осіб у чорному спортивному одязі повзають під скляною підлогою, ходять по платформах або просто серед глядачів, іноді під важку музику. Очікується, що перформанси триватимуть всі шість місяців, поки триває бієнале.

Зовнішній вигляд павільйону
Фото: EPA/UPG
Зовнішній вигляд павільйону

Фото: EPA/UPG

Почесної згадки журі удостоївся проект з Бралізії - мінімалістська інсталяція авторства Синтії Марсель.

Нагадаємо, що бієнале у Венеції представляє виставки національних павільйонів, основний проект, куратором якого в цьому році є Крістін Масель, а також паралельні проекти від окремих інституцій, художників і так далі.

Україна в цьому році представлена на бієнале проектом "Парламент" відомого фотографа Бориса Михайлова. У проекті представлені роботи, які створив художник, починаючи з 2014 року. Крім того, в павільйоні демонструються роботи молодих українських художників, так чи інакше пов'язані з тим, про що у своєму проекті каже Михайлов.

Венеціанська бієнале триватиме до 26 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram