ГоловнаКультура

В Одесі пройде Третій музичний фестиваль Odessa Classics

На фестивалі виступлять відомі скрипалі Вадим Рєпін і Даніель Хоуп.

В Одесі пройде Третій музичний фестиваль Odessa Classics
Фото: www.odessaclassics.com

На початку червня в Одесі відбудеться Третій міжнародний музичний фестиваль Odessa Classics.

Як повідомляють організатори події, головними концертами фестивалю стануть виступи відомих скрипалів Даніеля Хоупа (7 червня в філармонії) і Вадима Рєпіна (13 червня в Одеському національному академічному театрі опери та балету).

Рєпін виступить у супроводі Бельгійського камерного оркестру під управлінням Майкла Гуттмана.

Програма фестивалю традиційно перебуває на стику різних видів мистецтва. Концерти й інші події проходитимуть в Одеській державній філармонії, Національній опері Одеси і музеях.

Цього року однією з важливих подій фестивалю, за словами організаторів, стане проект New Ukrainian Soundscapes, який познайомить аудиторію з творчістю молодих українських композиторів і музикантів. Куратором проекту виступила музичний критик і музикознавець Любов Морозова.

Деталі програми фестивалю:

  •     10 червня - концерт німецького піаніста Себастіана Кнаеура в Одеській філармонії. У програмі - твори Бетховена, Шуберта, а також Джопліна і Гершвіна;
  •     11 червня - виступ Давида Орловського Тріо з Німеччини, провідного ансамблю клезмер-джаз-музики в Європі;
  •     12 червня - вечір письменника Віктора Єрофєєва в філармонії;
  •     8 червня - гала-концерт "Зірки українського бельканто" в Оперному театрі. Серед учасників - Ольга Микитенко, Лєна Бєлкіна, Віталій Білий і молодий одеський тенор Павло Смирнов у супроводі Камерного оркестру Одеської філармонії під управлінням Ігоря Шаврука;
  •     13 червня - концерт закриття, виступ Вадима Рєпіна в супроводі Бельгійського камерного оркестру під керівництвом Майкла Гуттмана. У програмі концерту - Чайковський, Моцарт, Равель і П'яццолла.

9 травня біля колонади Воронцовського палацу відбудеться концерт просто неба. Виступить Олексій Ботвінов, ансамбль "АртеХатта" під керівництвом Мирослави Которович і камерний оркестр Одеської філармонії (диригент - Ігор Шаврук). Концерт пройде в супроводі відеоінсталяцій.

У Музеї західного і східного мистецтва пройде виставка робіт художника Степана Рябченка.

Фестиваль пройде з 7 по 13 червня. Подробиці програми - на сайті Odessa Classics.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram