ГоловнаКультура

Музей історії Києва може переїхати в Гостинний двір

Для цього потрібно передати будівлю у комунальну власність міста

Музей історії Києва може переїхати в Гостинний двір
Фото: www.facebook.com/HostynnyiDvir

Комісія Київської міської ради з питань культури і туризму підтримала пропозицію про створення Музею історії Києва в Гостинному дворі.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на заступника голови КМДА Ганну Старостенко.

Для розміщення експозиції музею, за словами Старостенко, потрібне приміщення площею не менш як 6 тис. кв. м. Зараз Музей історії Києва знаходиться в будівлі на вулиці Богдана Хмельницького, 7, куди переїхав після того, як у нього забрали приміщення Кловського палацу. Будівля на Хмельницького для музею замала: в ній він може розмістити тільки 2,5 тис. експонатів, тоді як його експозиція налічує 250 тис. експонатів.

Частина фонду музею зберігалася в Українському домі, але після того, як його захоплювали силовики під час протистояння на Майдані, експонати довелося перевезти.

Площа Гостиного двору становить 9 тис. кв. м, що, на думку Старостенко, дозволить розмістити там не тільки Музей історії Києва, а й інші історико-мистецькі об'єкти.

Заступник голови КМДА додала, що зараз Гостинний двір знаходиться на балансі Фонду державного майна України. Влада має намір звернутися до Фонду держмайна з проханням передати будівлю у комунальну власність міста.

Нагадаємо, в липні Київрада розірвала договір із приватною компанією "Спеціальне науково-реставраційне проектне будівельно-виробниче підприємство "Укрреставрація" про оренду земельної ділянки з Гостинним двором на Подолі в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram