Закликаю президента визнати Херсонщину зоною екологічного лиха

Я направив президенту України Віктору Януковичу листа, де розповів про критичне становище, в якому опинилися жителі багатьох районів Херсонщини у зв’язку із жорсткою посухою. Минулого тижня я відвідав область, бачив ситуацію своїми очима.

У багатьох селах, зокрема в Ніжньосірогозькому, Верхньорогочикському, частині Генічеського, Новотроїцького, Каховського, Чаплинського районів ситуація дійшла до межі. Посіви ярих зернових, зокрема ячменю практично загинули. В некращому стані і озимина. Люди не можуть напитися води, змушені дорізати худобу із-за безводдя, відсутності кормів. В цей час місцеві органи владі не проявляють необхідної ділової активності, пустили всі процеси на самоплив. Їх бездіяльність викликає масові протести, мітинги серед населення.

Закликаю президента створити негайно державну комісію, яка б вивчила стан справ на Півдні України, запропонувала шляхи виходу з кризи – державної підтримки зрошення, ремонт і буріння нових свердловин, допомогу кормами і т.і. До цієї проблеми треба долучити вчених-аграрників.

Станислав Николаенко Станислав Николаенко , Ректор Национального университета биоресурсов и природопользования Украины (НУБиП)
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram