ГоловнаБлогиБлог Виталия Тараненко

Як мера Хмельницького пошили в дурні

Після офіційної заборони грального бізнесу в Україні (травень 2009 року) він, як не дивно, продовжує квітнути буйним цвітом. Місця дислокації одноруких бандитів відомі як представникам влади, так і правоохоронним органам. Тільки от ніхто з них не наважиться перекрити кисень досить прибутковій справі, яка поза законом.

Мер Хмельницького Сергій Мельник
Фото: Виталий Тараненко
Мер Хмельницького Сергій Мельник

Спроба створити дискусію з цього питання на сесіях Хмельницької міської ради завершувалася фіаском. Не вдалося місцевим обранцям заручитися підтримкою начальника міського управління міліції обласного центру Василя Птащука, який звітував громаді про стан боротьби зі злочинністю. “За 2011 рік правоохоронцями складено 241 адмінпротокол щодо неповнолітніх, котрі грали на гральних автоматах, проведено 340 виступів у навчальних закладах”, — довірився сухій статистиці головний страж правопорядку. Натомість міський голова Сергій Мельник дав вказівку розмістити на офіційному сайті ради перелік адрес, де можна без перешкод “просадити” зайві гроші. Також у комплексі з’явився проект рішення чергової сесії про припинення діяльності грального бізнес у Хмельницькому. А саме — пропонувалося нацькувати на “баронів” грального бізнесу міліціянтів, податківців, земельників з єдиною метою: зробити їхній заборонений бізнес нестерпним.

Однак перш ніж спускати чиновницьких “псів”, мер Хмельницького вирішив разом із журналістами на власні очі пересвідчитися, в яких умовах працює підпільна гра. За метрів 200 від міської ради розташоване приміщення кафе “Мрія”, більшого частину якого займає зал гральних автоматів. Тут, як стверджують чиновники, пропуск охочих гравців відбувається за спеціальними умовними знаками. На жаль, відома морзівська лічилка на кшталт “сім-сім откройся”, озвучена Мельником перед вхідними дверима потаємного закладу, не спрацювала. Не підкупними залишилися швейцари по той бік темного скла на кулачні “волання” міського голови впустити непроханих гостей.

А ось віддувався за всіх чомусь приватний підприємець та донедавна однопартієць мера (пройшов у раду від ВО “Батьківщина”, але нині приєднався до депутатської групи “За добробут хмельничан”, яка неформально співпрацює з Партією регіонів) Олександр Кізляр.

Фото: Виталий Тараненко

— Вішають на мене ярлики, що я займаюся гральним бізнесом. Так ось заявляю: жодного відношення до цього приміщення не маю. Моє кафе “Мрія” займає підвальне приміщення. Що відбувається наверху і хто власник, не маю уявлення, — заявив він.

— Їм (гравцям) носять водку через кафе “Мрія”, — втрутився у розмову мер Хмельницького, тим самим, рятуючи свій авторитет від невдалої спроби пролляти світло на темне азартне життя обласного центру.

Насправді кінцівка у цій провальній історії досить цікава. За достовірною інформацією та на підставі свідоцтва про право власність від 14.05.2010р., приміщення площею 663,3 кв.м на вул. Кам’янецька, 82 (кафе “Мрія”) належить… Олександру Кізляру. Наскільки приватні інтереси цього пана збігатимуться з ідеологією його депгрупи “За добробут хмельничан”, покаже подальше голосування у раді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram