Подарований поляками Dodge виконуватиме завдання в зоні АТО

У передостанній день зими з території Волинської обласної клінічної лікарні до Луганської області виїхав подарований польськими побратимами автомобіль Dodge. На сході автомобіль, що має реєстраційний номер ПДМШ 12, "буде виконувати завдання, пов’язані із наданням медичної допомоги пацієнтам зони АТО". Про це на Facebook сьогодні повідомив лікар відділення анестезіології та інтенсивної терапії цієї лікарні та депутат Волинської облради Сергій Сівак – учасник ротації Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова у червні минулого року в Станиці Луганській.

Фото: Надано автором

За подарунок Сергій Сівак дякує знаному на Волині лікарю Олегу Савчуку та його другу з Польщі Артуру Ґазді, керівнику "Польської гуманітарної групи" (Polski Zespół Humanitarny). Як наголошує автор допису, цей автомобіль – не перша вартісна допомога, що її передають друзі з сусідньої країни на потреби українських військових. "Громадяни України та Польщі, які розуміють серйозність загрози з боку Москви, і надалі успішно співпрацюють в боротьбі зі спільним ворогом", – наголошує Сівак.

Він також дякує лікарям реанімаційного та нейрохірургічного відділень обласної лікарні та своїм "побратимам по медичному "добробату" хірургам Олегу Герасимчуку та Олександру Кругляку з Волинського обласного госпіталю інвалідів війни за надану матеріальну допомогу в проведенні поточного ремонту цього санітарного автомобіля.

"Переконаний, що такі гуманітарні акції прискорять нашу перемогу у військовому протистоянні з російським агресором. Слава Україні! Chwała patriotycznej Polsce! За нашу і вашу свободу!" – написав Сергій Сівак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram