ГоловнаБлогиБлог Ігоря Ткачука

«Регіонали» готують підґрунтя для зриву Угоди про асоціацію з ЄС

Партія регіонів придумала чергові відмовки щодо небажання працювати і приймати закони, необхідні для підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Вже пролунали заяви від «регіоналів», що шість пунктів Угоди про асоціацію з ЄС суперечать Конституції України. У той же час екс-президент та голова Конституційної асамблеї Леонід Кравчук зазначив, що Конституція не потребує жодних змін для укладання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Проте цього не хочуть чути провладні депутати. Цілком ймовірно, що у разі їхнього звернення до Конституційного Суду, а це з превеликим задоволенням зроблять наші старі добрі комуністи, Суд винесе ухвалу про неконституційність угоди з ЄС. При такому розвитку подій процес підписання Угоди стане можливим лише після змін до Конституції, а це, зрозуміло, тривала процедура.В своїх заявах щодо «неконституційності» положень цього стратегічно важливого документа проросійські депутати посилаються на так звані «юридичні висновки» Медведчука та Путіна.

Головний їх висновок – мовляв, в разі підписання Угоди окремі її положення увійдуть у суперечність з українським законодавством. Але ж тут відразу хочеться нагадати «грамотіям» з Партії регіонів, що відповідно до Конституції України, чинні міжнародні договори стають частиною національного законодавства України (ст.9). А суперечності у законодавстві мають виправлятися – відповідно до міжнародних норм.

Ми добре знаємо - Росія не приховує своєї зацікавленості у зриві підписання Угоди з ЄС. Дедалі більш демонстративно проти України діють і представники п’ятої колони у Партії регіонів - їхні заяви мало чим відрізняються від ганебного листа 148 депутатів до польського Сейму. Проте Партія "УДАР" зробить усе, щоб спрямувати Україну на європейський шлях, і щоб вже цієї осені у Вільнюсі відбулось підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Зокрема, ми будемо вимагати першочергового розгляду необхідних законів.

Ігор Ткачук Ігор Ткачук , Депутат Вінницької міськради, "УДАР"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram