ГоловнаБлогиБлог Геннадія Ткачука

Черговим інструментом наповнення бюджету влада обрала податковий тиск

Уряд запланував на наступний рік суттєве посилення податкового тиску, зокрема значне збільшення надходжень від Єдиного соціального внеску. Так, надходження в бюджет очікуються на рівні 240 мільярдів гривень.

Схоже, для вирішення всіх проблем з наповненням бюджету влада взяла на озброєння абсурдний девіз: щоб корова давала більше молока, то її треба менше годувати і більше доїти.

Саме так можна оцінити плани Міністерства доходів і зборів зібрати з підприємців на 43 мільярди гривень більше надходжень від сплати Єдиного соціального внеску в умовах падіння ВВП та скорочення обсягів промислового виробництва.

Це свідчить про те, що власні промахи в економічній політиці нинішня влада вкотре вирішила перекласти на плечі підприємців.

При цьому вже зараз зрозуміло, що збільшення находжень влада очікує не від зростання економіки, а планує «вибивати» додаткові кошти за рахунок посилення тиску на бізнес.

Посилення податкового тиску в таких умовах просто неприпустиме, оскільки призведе лише до згортання бізнесу та скорочення працівників.

Щоб надходження від сплати Єдиного соціального внеску зростали, влада має забезпечити сприятливі умови для створення нових високооплачуваних робочих місць з «білою» зарплатою, а не «душити» бізнес поборами.

Геннадій Ткачук Геннадій Ткачук , Народний депутат України, "УДАР"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram