ГоловнаБлогиБлог Дениса Москаля

Де поділись 20 млн. грн., виділені на Бортницьку станцію?

Вчора увечері сталось те, чого боялись і те, про що екологи попереджали уже давно – на мулових полях Бортницької станції аерації прорвало дамбу.

Переконаний, що цієї аварії можна було уникнути, якби деякі чиновники серйозніше ставились до виконання своїх обов’язків. Залишається відкритим запитання, чому не були виконані роботи з укріплення дамб мулових полів?

Фото: helpkiev.org

Адже кошти на ці цілі ми виділили. Іще в лютому зусиллями екологічної комісії Київради, яку я очолюю, 20 млн. грн. було спрямовано з Київського міського природоохоронного фонду на підсипку дамб мулових полів. Це було зроблено саме для того, щоб не допусти аварії. Проте дамби чомусь залишились не укріпленими, аварія таки сталась…

І Департамент житлово-комунальної інфраструктури, і «Київводоканал», і підрядник, який безпосередньо виконує роботи з реконструкції дамб мулових полів Бортницької станції аерації, повинні прозвітувати і про витрачені кошти, і про причини невиконання цих робіт.

Я ініціюю заслуховування такого звіту на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики у вівторок 16 квітня.

Ми маємо знати, куди поділись бюджетні кошти, спрямовані на підсипку дамб і чому роботи з реконструкції дамб досі не виконані. Якщо підрядник не може вчасно виконати ці роботи, вочевидь, його необхідно змінювати. І негайно. Тим більше, що з боку керівництва Бортницької станції аерації були неодноразові нарікання на підрядника, який виконує вказані роботи.

За інформацією директора станції, підрядник часто порушує вимоги фахівців станції, що призводить до пошкодження обладнання та виникнення нових аварійних ситуацій.

Переконаний, що така ситуація недопустима. Підрядник має виконувати доручені йому роботи, а не завдавати шкоди.

Чому Департамент житлово-комунальної інфраструктури не дослухався до застережень керівництва станції, чому підрядник не був змінений?

Відповіді на всі ці запитання ми маємо отримати на засіданні комісії. Думаю, що за результатами необхідно вжити заходів і щодо зміни підрядника, і щодо деяких посадових осіб.

Денис Москаль Денис Москаль , Депутат Київської міської ради
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram