​Одна година для Землі – шанс для людства

"Година Землі - це не просто разова символічна акція, яка відбувається щороку. Для мене це - символ єднання в добрих справах, в цінностях. В четвер, 17 березня відбулася прес-конференція до Години Землі в агенціі Укрінформ. За столом поруч були Міністр, національний координатор великого міжнародного Фонду, дипломат, громадський діяч. Спікери - з різних країн. Комусь - близький буддизм, комусь - православ'я. Хтось - вегетаріанець, інший - відмовляється від м'яса під час Посту. Ми - різні. Проте є спільне. Спільні цінності ІІІ тисячоліття - відмова від споживацтва, пріоритет добрих справ в часи глобальної зміни клімату. Сучасний вимір Посту).

Виявилось, що книги й читаємо спільні. Отож, запрошую вихідні провести в радості, з книгою Бернара Вербера "Третє людство" та не забути долучитись до естафети добрих справ. Вимкнути світло з 20.00 до 21.00. І гаджети теж. Щоб заземлитись. Послухати тишу. Ще. Мрію, що вимкнеться світло від спалахів Градів, вибухівок на Донбасі та в Сирії. Ми всі в одному човні", - Ірина Жданова, генеральний директор ГО "Фонд "Відкрита політика", ініціатор інформаційної кампанії "Чистий Четвер", канд. істор. наук.

У суботу, 19 березня 2016 року о 20:30 люди та організації по всьому світу символічно вимкнуть світло на одну годину, Годину Землі, щоб показати необхідність об’єднаних дій заради майбутнього Планети. Більше 7000 міст у 178 країнах світу, у тому числі 50 міст України разом зі столицею, підтримають найбільший у світі природоохоронний рух та згасять світло на відомих пам'ятках архітектури.

Мета кампанії Година Землі – привернути увагу людей, організацій, бізнесу, країн до екологічних проблем Планети і об'єднатися для їх вирішення. Акція покликана надихати людей щось змінити в своєму житті заради Планети. Кожен може добровільно приєднатися до акції, щоб висловити свою підтримку всесвітньому природоохоронному рухові. Кампанія Година Землі в цьому році об’єднує тисячі міст у 178 країнах та територіях по всьому світу. Година Землі була започаткована Всесвітнім фондом природи WWF в Сіднеї (Австралія) у 2007 році і перетворилася на всесвітню екологічну ініціативу.

Щоб підтримати кампанію, в темряву поринають сотні знакових споруд світу, серед яких Ейфелева вежа, Сіднейська опера, Римський Колізей, Лондонське око та багато інших. У Києві цього року вимкнуть освітлення Михайлівський та Софійський собори, Києво-Печерська Лавра, монумент «Батьківщина-Мати», Монумент Незалежності, в Одесі – Театр Опери та Балету та Спасо-Преображенський собор, у Львові – Собор Святого Юра та телевежа, а також Замок Любарта у Луцьку і ще багато пам’яток по всій Україні. До цьогорічної кампанії вже приєдналося більше 50 міст нашої країни.

19 березня о 19.00 Всесвітній фонд природи в Україні і Ярмак запрошують всіх на «зелений» он-лайн концерт в київському штабі ВК, присвячений всесвітній природоохоронній кампанії Година Землі. У прямому ефірі можна буде послухати тематичні пісні, поставити запитання учасникам і дізнатися, як кожен може допомогти Планеті. Переглянути концерт зможе будь-який користувач ВКонтакті в офіційному співтоваристві WWF в Україні: vk.com/wwfukraine

«Під час самої Години Землі можна посидіти без світла разом з друзями чи рідними – запалити свічки та у затишній атмосфері поспілкуватися про нашу Планету, пограти у настільні ігри, влаштувати романтичний вечір, відвідати подію кампанії у своєму місті чи провести цю годину іншим чином, як підкаже фантазія. Але не забувайте, що Година Землі – це лише початок. Кожного дня думайте про нашу Планету та допомагайте їй».

Традиційно багато різноманітних подій кампанії пройдуть в різних містах України: акустичні концерти, перегляди тематичних фільмів, еко-вечірки, викладання фігур зі свічок, фаєр-шоу, екологічні майстер класи та багато іншого. Про події, присвячені Годині Землі, що відбудуться в Україні, можна дізнатися на сайті wwf.panda.org/eh16.

Година Землі цього року запрошує всіх українців приєднатися до Естафети добрих справ – Інтернет-флешмобу, який закликає людей здійснювати добрі, корисні для Планети вчинки, ділитися результатами з іншими і передавати Естафету друзям. Естафету добрих справ підтримують відомі люди країни – культурні та громадські діячі, артисти та колективи, аби надихнути інших робити добро для Планети. Серед них найсильніша людина Планети – Василь Вірастюк, обличчя Нового каналу, СТБ, 1+1, М1, популярні виконавці – ЯрмаК, Дмитро Шуров (PainoBoy), актори Dizel Studio, Норман Шелест та багато інших відомих українців. Переглянути всі відео Естафети можна в соціальних мережах за хештегом #estafeta_dobra.

Кампанію Година Землі 2016 підтримує Міністерство екології та природних ресурсів України та Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України.

Промоушн-акції в Україні проводяться в партнерстві з креативним агентством TABASCO та комунікаційними агенціями SPN Communications та GreenPR, які допомагають привернути увагу людей до Години Землі за допомогою оригінальних ідей і цікавих публікацій.

Додаткову інформацію можна отримати за посиланнями:

  • Година Землі 2016: wwf.panda.org/eh16
  • Що відбуватиметься на Годину Землі 2016 в різних містах України: http://wwf.panda.org/uk/campaigns/eh16/eh16_plans/
  • Естафета добрих справ: wwf.panda.org/uk/campaigns/eh16/estafeta_dobra/
  • Відео відомих українців, що приєдналися до Естафети добрих справ: https://www.youtube.com/playlist?list=PLcfQSV_gayNHuXs5-g7EBEpfl29X-i79x
  • Всі відео Естафети можна переглянути в соціальних мережах за хештеґом #estafeta_dobra
  • Історія Години Землі: wwf.panda.org/uk/campaigns/eh16/eh_history/
  • Як можна долучитися до Години Землі: wwf.panda.org/uk/campaigns/eh16/support/

По детальнішу інформацію звертайтеся:

Катерина Куракіна,

координатор кампанії Година Землі в Україні,

Моб: +38 095 28 99 822

e-mail: [email protected]

wwf.panda.org/ukraine

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram