ГоловнаСуспільствоЖиття

Київ долучиться до акції "Година Землі"

Сьогодні у всьому світі вимикають світло на одну годину

Сьогодні, 28 березня, о 20:30 заплановано проведення акції "Година Землі-2015" - люди у всьому світі вимкнуть світло на одну годину на знак стурбованості за майбутнє Планети і єдності в бажанні захистити природу. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Зокрема, зазначається, що Година Землі - щорічний міжнародний захід, заснований WWF (Всесвітній фонд дикої природи). Його проводять в останню суботу березня, закликаючи господарства та комерційні установи вимкнути необов'язкове світло та електричні пристрої на одну годину.

Акцію розпочато в 2007 році Всесвітнім фондом природи WWF в Австралії з метою привернути увагу до проблеми зміни клімату. У 2008 році ця успішна акція поширилася в усьому світі. Україна приєдналася до всесвітньої кампанії у 2009 році. Торік у ній взяли участь понад 55 її міст і містечок, зокрема, Київ, Одеса, Львів та інші. У 2014 році Година Землі перетворився на найбільший у світі природоохоронний рух: до нього долучилися понад 7000 міст в 162 країнах у всьому світі.

Окрім символічного вимкнення світла на 60 хвилин, нинішня кампанія робить акцент на необхідності і безумовній користі щоденних дій кожного громадянина, компанії та уряду у сфері енергоефективності, збереження навколишнього природного середовища, ощадливого використання ресурсів задля подолання екологічних проблем і досягнення гармонії з природою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram