ГоловнаБлогиБлог Андрія Мамалиги

Щодо обрання #ОМБУДСМЕНА...

Вчора провладна коаліція Верховної Ради України намагалася призначити нового Уповноваженого ВРУ з прав людини.

Фото: EPA/UPG

Але не склалося ... чи то Гонтарєва! не зявилася чи то забракло взаємодовіри в провладній коаліції, але договірняк не пройшов .

Очевидно, що квотний принцип обрання #цвкнбурахпаломбудсмен є анахронізмом та не відповідає не тільки інтересам Української Держави , але і суперечить взятими Україною зобов’язанням перед Європейським Співтовариством.

Викликає занепокоєння і процедура , за якою мало відбутися призначення .

Адже як відомо внаслідок непрофесійності або злого умислу в Регламент ВРУ були внесенні зміни , які передбачають відкрите голосування за кандидатури га посаду Уповноваженого ВРУ з прав людини , в той час як профільний закон передбачає таємне голосування бюлетнями.

Очевидно , що відкрите голосування не відповідає Паризьким принципам , а тому може бути оскаржене та визнане незаконним в судовому порядку .

Такий перебіг подій може бути вигідний лише Валерії Лутковській , оскільки дозволить їй і далі виконувати обов`язки омбудсмена !

Тому з усією відповідальністю заявляю, що новий Уповноважений ВРУ з пра людини має обиратися лише за процедурою таємного голосування , передбаченою профільним законом про уповноваженого з прав людини!

Верховна Рада України має негайно внести зміни до регламенту ВРУ змінивши процедуру голосування за омбудсмена на таємне, аби в подальшому унеможливити судове оскарження результатів призначення нового омбудсмена.

Андрій Мамалига Андрій Мамалига , Правозахисник, громадський діяч, адвокат
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram