ГоловнаБлогиБлог Андрія Мамалиги

Губернатор Донбасу

Президенту Росії Владимиру Путіну таки вдалося створити «тектонічний розлом» у відносинах між Росією та Україною, але не між Сходом та Заходом України.

15 мільярдів доларів США та 30 відсоткова знижка на газ для «Нафтогазу» на кожні три місяці є не чим іншим, як «краплею в морі» на тлі фінансово-економічних проблем, які є в Україні. Натомість кількість невдоволених пересічних росіян політикою Путіна, який завів собі, поряд з Олімпіадою в Сочі, ще одну дуже дорогу «ляльку» під назвою «Україна», буде лише зростати.

Янукович в даному випадку повівся як «дешевий донецький барига», розмінявши довгострокову перспективу соціально-економічних змін в Україні під егідою Євросоюзу, на швидку вигоду для «латання дір в мішку прогнившого державного бюджету». Так, на деякий час зняв проблему для нерентабельного стогнучого промислового Сходу України, але рівним рахунком нічого не вирішив для всієї іншої України.

Не секрет, що переважна більшість мітингуючих на Євромайдані в Києві є непрацююча молодь, безробітна інтелігенція та велика кількість пенсіонерів, в тому числі «афганці». Тож цим людям нема чого втрачати та очікувати від влади, а тому мітингувати вони зможуть дуже довго. І якщо влада прямо чи опосередковано впливає на бюджетників, держслужбовців, працівників державних підприємств, то на мітингуючих на Євромайдані впливу просто немає. Віктор Янукович ще раз довів українцям, що він не є Президентом України, а є губернатором Донбасу.

Андрій Мамалига Андрій Мамалига , Правозахисник, громадський діяч, адвокат
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram