ГоловнаБлогиБлог Ігоря Ткачука

Влада знову спотворила результати народного волевиявлення

Довибори на 5 проблемних округах - репетиція президентських виборів.

В той час, коли сотні тисяч українців відстоюють на майданах своє право вибору, влада продовжує вправлятися у вдосконаленні способів позбавити їх цього права.

Фото: Макс Левин

Як і варто було очікувати, результати повторних виборів у чотирьох із п’яти проблемних округів знову спотворені. Співставивши офіційні результати виборів та дані опитування, проведеного у день голосування Соціологічною групою «Рейтинг», бачимо абсолютно різні показники.

Так, згідно опитування, у 3-х із 5 округів перемога належить кандидатам від опозиції. Але за даними Центрвиборчкому, опозиційний кандидат переміг лише в одному (197) окрузі.

Виборців підкупляли, бюлетені виносили за межі дільниці, безпосередньо на дільницях або біля них вешталися сторонні люди та заважали роботі спостерігачів. І це далеко не весь перелік порушень, які були допущені під час цих виборів.

Тому заява глави Центрвиборчкому Михайла Охендовського стосовно того, що «проблемність цих п’яти округів зараз зникає просто на очах» - виглядає доволі смішно.

Те, що влада не збирається більше проводити в Україні чесних виборів – очевидний факт.

Причому масштаби спотворення результатів народного волевиявлення просто вражають. Так, на київському окрузі №223 розбіжності офіційних результатів голосування із даними опитування становлять близько 11%.

Вибори 15 грудня були лише репетицією президентських виборів.

Це повинно стати для народу попередженням. Якщо дати провладному режиму ще півтора роки, то вже точно можна не сумніватись, що результат виборів 2015 року буде заздалегідь визначений. І не важко здогадатися, на чию користь.

Тому, зважаючи на те, що нинішній режим ніколи не погодиться на цивілізовану передачу влади, питання про проведення дострокових виборів президента має бути вирішене уже зараз.

Якщо цього не зробити, можна остаточно втратити останній шанс законної зміни влади.

Ігор Ткачук Ігор Ткачук , Депутат Вінницької міськради, "УДАР"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram