ГоловнаКиїв

Їсти овочі, більше пити води і включити зволожувачі: киянам дали поради на час забрудненого повітря

Після обіду ситуація може покращитися через вітер. 

Їсти овочі, більше пити води і включити зволожувачі: киянам дали поради на час забрудненого повітря
Фото: скріншот

Погіршення якості повітря в Києві почалося сьогодні о 1 ночі. Спершу воно охопило північні райони, потім поширилося на все місто. По частинках пилу забруднення перевищує допустимі концентрації в п'ять разів.

Причина забруднення полягає в пожежах у екосистемах Сумської, Київської, Чернігівської областей, розповів на брифінгу директор департаменту захисту довкілля та природних ресурсів КМДА Олександр Возний. На стан повітря впливає відсутність вітру – речовини не можуть розсіюватися.

"Радіаційний фон у столиці в нормі, уже зараз ми спостерігаємо зниження індексу починаючи з північної частини десь на 20%", – сказав водний.

У південно-східній та південних частинах столиці України повітря все ще досить забруднене.

Лікарка-пульмонолог Анна Анікєєва порадила закрити вікна, не виходити на вулицю, не використовувати кондиціонер. Можна використовувати ті кондиціонери і системи вентиляції, де є гепофільтри. Також можна включити зволожувачі повітря – вони зроблять наявний у приміщенні пил вологим, і він осяде на підлогу. Від занять спортом на вулиці сьогодні треба утриматися.

Також потрібно збільшити споживання води на день до двох-трьох літрів (вода має бути не солодка). Краще їсти більше овочів. За наявності кашлю слід звернутися до лікаря. 

Возний додав, що після обіду очікують на вітер, тож ситуація повинна поліпшитися. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram