ГоловнаСвіт

Біля кортежу президента Філіппін підірвали бомбу

Вибух прогримів у районі бойових дій між бойовиками-ісламістами й урядовими військами.

Біля кортежу президента Філіппін підірвали бомбу
Филиппинский военный
Фото: EPA/UPG

На півдні Філіппін у вівторок у результаті вибуху придорожньої бомби отримали поранення семеро співробітників служби безпеки президента країни Родріго Дутерте.

Як повідомляє агентство Рейтер, інцидент стався в провінції Ланао-дель-Сур напередодні запланованого візиту Дутерте в район, охоплений інтенсивними бойовими діями між бойовиками-ісламістами й урядовими військами.

"Вантажівка, в якій перебували співробітники президентської служби безпеки, підірвалася на саморобному вибуховому пристрої", - повідомив міністр оборони країни Делфін Лоренсана, додавши, що перестрілки після вибуху не було.

Поранених негайно доправили по повітрю в безпечне місце. Зазначають, що в колоні також перебували члени команди ЗМІ президента, які в результаті вибуху не постраждали.

Міністр оборони підкреслив, що він порадив би президенту скасувати свій візит. Однак, за словами Дутерте, він буде ігнорувати своїх радників і все ж поїде в міста Бутіг у середу, щоб відвідати поранених солдатів.

Нагадаємо, що раніше в листопаді Дутерте заявив про готовність Філіппін вийти з МКС. При цьому філіппінський лідер назвав суддів МКС "абсолютно даремними".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram